• Volleybaltoernooi voor basisscholen enorm succes

    Het 39schoolvolleybaltoernooi, georganiseerd door AVV Keistad en Schoolsport Amersfoort op vrijdag 1 en vrijdag 8 november, is een enorm succes geworden. Er hadden zich in al die jaren nog nooit zoveel teams ingeschreven als dit jaar. Op 1 november streden maar liefst 31 teams uit groep 5 en 6 om het kampioenschap van Amersfoort, op 8 november waren dit 22 teams uit groep 7 en 8.

    Vooraf hadden de scholen de mogelijkheid om clinics aan te vragen die door trainers van het minivolleybal (CMV) van AVV Keistad tijdens de gymlessen werden gegeven. Tijdens de clinics werd aan in totaal 21 groepen enkele basisvaardigheden aangereikt van het volleyballen zoals bovenhands spelen, serveren enzovoort. Dit alles op een speelse manier. De reacties waren zeer enthousiast. 

    Bij de groepen 5 en 6 is het team van de Volleychampions (KPOA St, Joseph) geĆ«indigd als eerste voor De Bolster 6 en Horizon groep 5. Dit gebeurde na een spannende finale. Bij de groepen 7 en 8 ging De Bolster 3 met de eerste plaats aan de haal voor de Malelande Girls en De Marke 1. 

    Al met al hebben verdeeld over twee dagen ruim 260 kinderen genoten van het volleyballen. De uitvoering van het toernooi was opnieuw in goede handen bij een groot aantal vrijwilligers van AVV Keistad, ondersteund door Schoolsport Amersfoort. De bedoeling is om volgend jaar het aantal van 64 teams te halen.