• Onderzoek oefentherapie Jumper's knee

  Geachte heer/mevrouw,

  In het Erasmus MC te Rotterdam is een grootschalig onderzoek gaande naar de effectiviteit van verschillende oefentherapie als behandeling van een Jumper's knee.

  De Jumper’s knee is een peesblessure die veelvuldig voorkomt bij volleyballers (tot 45% bij top volleyballers).
  Wij zoeken volleyballers tussen 18-35 jaar oud die klachten hebben van de knieschijfpees en bereid zijn om kosteloos aan ons onderzoek deel te nemen.

  Na een online screening, nodigen wij sporters uit in ons ziekenhuis en verifiëren de diagnose met klinisch onderzoek en verschillende (innovatieve) beeldvormende technieken.

  Vervolgens vindt er een loting plaats en wordt de sporter in een van de verschillende oefenprogramma’s geloot, waarmee ze (thuis of in een oefenzaal) een half jaar aan de slag kunnen, waarbij de vooruitgang nauwkeurig wordt gemeten met pijnscores, echo’s en MRI-scans.

  Het unieke aan ons onderzoek naar peesblessures is dat deze in opdracht van de NBA uitgevoerd wordt. Enkele jaren geleden hebben sportarts Dr. de Vos en radioloog Dr. Oei namelijk een aanzienlijk geldbedrag gewonnen om dit onderzoek te kunnen uitvoeren.

  Nu mail ik jullie met de vraag of de bijgevoegde flyer binnen de club verspreid zou kunnen worden om ons te helpen geschikte volleyballers te vinden?

  Aanmelden kan via: springersknie@erasmusmc.nl

  Bij voorbaat heel erg bedankt!

   

  Vriendelijke groeten,

   

   

  Stephan Breda, MD

   

  Arts-onderzoeker

   

  Radiologie

   

  Sportgeneeskunde

   

   

   

   

   

  Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam, intern postadres Na-2620

   

  Bezoekadres: kamer Na-2620, Dr.Molewaterplein 40, 3015 GD Rotterdam

   

  E-mail s.breda@erasmusmc.nl | Telefoon 010 704 42 32

   

  www.erasmusmc.nl