• Ruim 70 kinderen genieten van Startdag 2020

  Op zaterdag 5 september hebben ruim 70 kinderen in de ochtend genoten van de spellen en oefeningen die in de Amerena waren uitgezet door de trainers CMV (minivolleybal) van Keistad en de Geerestein Groep. Behalve een aantal spellen zoals smashen op goal, het befaamde matschuiven, de battle en een estafette, waren er een aantal toestellen opgebouwd waarbij de kinderen werden uitgedaagd om hun kunsten te vertonen. Het ging hierbij o.a. om klimmen en klauteren, zwaaien aan de trapeze en mikken op de korf.

  Het CMV van Keistad wil de kinderen tussen 6 en 12 jaar naast een aantal volleybalvaardigheden ook brede motorische vaardigheden aanbieden. Dit wordt gedaan als onderdeel van de trainingen op de woensdag- en vrijdagmiddag.

  Op dinsdagmiddag tussen 16.00 en 16.45 uur is een speciale activiteit  'Skills & Fun' gestart, waarin in een samenwerking tussen Geerestein Groep (fysio en sport), ZPC (zwemvereniging) en AVV Keistad nog meer aandacht aan deze vaardigheden wordt besteed. Deze activiteit is niet alleen voor de leden van ZPC en Keistad, maar ook andere kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden. Dit kan o.a. via jtc@avvkeistad.nl De kinderen mogen 3 keer gratis meedoen om te kijken of ze het leuk vinden.

  Na de inspanning die door de kinderen was geleverd konden ze in de kantine van Keistad genieten van een glas limonade en een pannenkoek, aangeboden door  pannenkoekenrestaurant 'In den gloeiende Gerrit'.

  In de middag was het de beurt aan de A, B en C-jeugd  die een aantal oefenwedstrijden speelde tegen leuke tegenstanders. Zo waren Sovoco, Forza, Servia, Irene en Switch met diverse teams van de partij om te sparren met onze jeugd.

  In meerdere wedstrijden van 2 sets werden de eerste speelminuten van het nieuwe seizoen gemaakt. Ideaal om spelers en speelsters weer te laten genieten van het volleybal.

  We kennen, door de Coronacrisis natuurlijk een rare afloop van vorig seizoen. Maar uiteraard willen we onze succesteams graag in het zonnetje zetten. Daarom werden voorafgaand aan de Startdag onze kampioenen van het vorige seizoen gehuldigd door het bestuur. JC met jullie finale plaats op NJOK, JB die stijf bovenaan stonden en 2 miniteams van de jongens. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

  Na de huldiging werden de A, B en C-jeugd  getrakteerd op een stevige warming-up onder leiding van Joost en Martijn van Heren 2 . De conditie werd stevig op de proef gesteld door een piepjestest en diverse behendigheidsspelletjes. We hebben gezien dat het met de conditie wel goed zit. Heren, dank voor jullie inzet!!

  We kijken terug op een zeer geslaagde Startdag. Diverse verenigingen hebben aangegeven volgend jaar graag weer van de partij te willen zijn. Hopelijk kunnen we dit initiatief laten uitgroeien tot een jaarlijks jeugdtoernooi. Dat gaat uiteraard alleen maar lukken door de inzet van de vele vrijwilligers die ook afgelopen zaterdag aanwezig waren.

   Namens het Bestuur en de TC heel hartelijk dank voor jullie inzet. We vonden het een geslaagde start van hopelijk een mooi seizoen.