• Startdag 2019 groot succes!

    Maar liefst zestig kinderen waren zaterdagochtend op de Startdag van AVV Keistad afgekomen. In de Amerena werden ze door Heren 1 en Dames 1 getrakteerd op een pittige clinic. Zo kregen ze les in onder andere passen, aanvallen en werden er wedstrijden gespeeld. Ook de Geeresteingroep leverde hun bijdrage om door middel van leuke parcourtjes de kinderen flink uit te putten.

    Rond lunchtijd stond er een flinke stapel pannenkoeken, mogelijk gemaakt door In Den Gloeiende Gerrit, op iedereen te wachten. Daarna was het tijd voor de A- en B-jeugd om onder luid gejuich van Heren en Dames 1 hun kunsten te vertonen.

    De dag werd afgesloten met een driekamp voor zowel Heren 1 als Dames 1. De mannen van Marcel Ruijterlinde en Michiel Bakker begonnen tegen Webton Hengelo, een team dat ze ook in de Topdivisie tegen gaan komen. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op, maar op het eind bleek de ploeg uit Hengelo net iets sterker: 23-25. Ook de tweede set ging naar de tegenstander, maar in de derde set kon Keistad iets terugdoen en werd Webton ruim verslagen: 25-16.

    In de tweede wedstrijd stond Dynamo, ook uit de Topdivisie, aan de andere kant van het net. Keistad moest opnieuw het onderspit delven, dit keer was de eindstand 0-3. 

    De dames van Jasper de Wijs troffen in hun driekamp VoCASA en Sovoco. De eerste set tegen VoCASA werd gewonnen door Keistad, maar daarna ging het mis en uiteindelijk werd er met 2-1 verloren. Ook Sovoco bleek een maat te groot. Met 22-25 en 20-25 gingen de eerste twee sets naar de ploeg uit Soest. In de derde set waren de Amersfoorters op dreef en die wonnen ze dan ook ruim, 15-9.