• Robbert-Jan Segers nieuwe aanwinst Heren 1

  Van Heren 4 opklimmen naar Heren 1 in een mum van tijd. Het is maar weinigen gegeven, maar het lukte Robbert-Jan Segers (20). Dit seizoen gaat hij voor het eerst volle bak meedoen met het eerste herenteam van AVV Keistad. En dat isbest even wennen. "Dit spelletje is echt een stuk sneller en harder."

  Dat Robbert-Jan ├╝berhaupt voor Keistad speelt, is eigenlijk puur toeval. Onlangs begon hij met studeren in Utrecht, maar er bleek geen kamer te krijgen in de Domstad. Op het nippertje wist hij een woning in Amersfoort te bemachtigen en na wat googelen was daar opeens deze vereniging. "Ik wilde sowieso volleyballen ergens. Gewoon op internet een club zoeken, even een mailtje sturen en komen kijken."

  Komende uit de eerste klasse, Robbert-Jan speelde hiervoor bij VV Bok in Kapelle, is het niveau bij Heren 1 wel even andere koek. "Het is veel langer trainen dan dat ik in eerste instantie gewend ben. Normaal was ik anderhalf uur gewend en dan klaar. En ook niet zo intensief. Dus het is wel wennen, ja."

  Heren 1 werd op 13 april kampioen. Na de thuisoverwinning tegen Scylla op de laatste speeldag wacht dit seizoen de Topdivisie. Robbert-Jan realiseert zich dat dat een paar treetjes hoger is dan dat hij eerder gespeeld heeft. "Ik kwam hier naartoe met het doel om zelf beter te worden. Hoe meer ik leer, hoe blijer ik ben. Ik probeer mijn plafond te vinden en dan te kijken waar het schip strandt. Het is

  nu echt nog een beetje aanpoten. Ik heb het gevoel dat ik sowieso nog onder het niveau zit en ik wil gewoon kijken of ik het kan halen."

  En op de weg daar naartoe blijkt hij zelf zijn grootste criticaster te zijn. "Ik ben een perfectionistische speler. Als ik een lekkere bal sla, maar hij voelt niet lekker, dan ben ik niet tevreden. Het moet gewoon goed zijn en lekker voelen en dat is bijna nooit zo. Maar ik denk dat als ik uiteindelijk wat speelminuten ook goed mee kan draaien, dat ik dan best wel tevreden ben."

  Perfectionist of niet, Heren 1 heeft hun nieuwe aanwinst met open armen ontvangen. De passer-loper voelt zich dan ook als een vis in het water bij zijn nieuwe teamgenoten. "Het is een gezellige club, lekker sociaal. Daar hou ik wel van."

  De eerste thuiswedstrijd van AVV Keistad H1 is op zaterdag 28 september om kwart over zeven in de Amerena.