• 'Op belangrijke momenten staat Heren 1 er met het hele team'

  Het was een regenachtige dag, het eerste thuisweekend van het seizoen, de nieuwe clubsjaal was te koop en de burgemeester was in de zaal om de Amersfoortse volleybalkunsten te aanschouwen. De perfecte omstandigheden om de hele dag in de sporthal te staan en af te sluiten met liters overwinningsbier.

  De tegenstander Webton was vol zelfvertrouwen naar Amersfoort gekomen en als we de nieuwsberichten moesten geloven, zouden de mannen huiswaarts gaan met de punten. Ik citeer uit het wedstrijdverslag van vorige week: ‘Ondanks het verlies heeft Webton op meerdere momenten goed spel laten zien en is het klaar om volgende week de punten op te halen tegen de kealsvan Keistad’. Leuk feitje is dat het jongere broertje van onze nooit-trainen-maar-altijd-basis Tom Slaghekke aan de overkant van het net stond. Ik verklap alvast dat Tom, die drie weken geen volleybal had aangeraakt, niets van hem had te vrezen en liet zien dat Lex echt nog het kleinere broertje is. 

  Na het voorstellen van beide teams door Marloes en Joyce (dit deden de dames voor het eerst en dit hebben ze ondanks de zenuwen heel mooi gedaan) kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De goed gevulde Amerena kreeg een mooie pot voorgeschoteld. Het niveau was aan beide kanten best behoorlijk, maar Keistad had in de eerste set het betere spel. Richting de 20 punten stonden de mannen uit Amersfoort dan ook 2 punten voor en zag het er naar uit de ze de eerste set zouden binnenslepen. Niets was minder waar. Webton liet zien dat ze een ervaren ploeg zijn, schakelde een tandje bij en sleepte de eerste set uiteindelijk alsnog binnen, 21-25.

  In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Beide teams lieten mooie dingen zien, maar de gasten hadden het betere van het spel en hadden dan ook verdiend een kleine voorsprong opgebouwd richting de big points. Webton verslapte niet en maakte de set zakelijk af, opnieuw 21-25.

  Was Webton dan echt een maatje te groot? Zijn de jonge mannen van Keistad nog niet ver genoeg om het een topteam uit de Topdivisie echt moeilijk te maken? Set 3 was een klassiekertje, de ploeg die 0-2 in sets voorstaat verliest wat concentratie, er vallen wat rommelballen in het voordeel van de ploeg die achter staat en voor je het weet staat het 9-5. De rest van de set maakten beide teams hun side-out makkelijk en zonder heel veel spanning werd de set uit gespeeld. 25-20 en 1-2 in sets.

  Het moment van de waarheid is dan gekomen, gaan we naar een vijfde set of wordt de wedstrijd in 1-3 beslist en nemen de mannen uit Hengeloooo echt de punten mee naar huis? Ondanks enorm veel servicefouten aan de kant van Keistad werd deze set zwaar verdiend gewonnen door de thuisploeg. De pass was fantastisch, de side-out werd vrijwel altijd direct gemaakt en het verdedigingswerk begon eindelijk te lopen. De thuisploeg liet zien mee te kunnen spelen tegen ploegen als Webton en dat hier zeker in thuiswedstrijden gewoon van moet worden gewonnen. 2-2, een vijfde set en mooier kun je het eerste duel in de Topdivisie in de eigen Amerena niet beginnen.

  In de vijfde set was het verschil groot. Heren 1 liet weer eens zien dat ze er altijd met het hele team staat op belangrijke momenten. De spelers in het veld, op de bank en de wissels die gebracht werden deden allemaal wat ze moesten doen en zijn van begin tot eind scherp en betrokken bij elk moment. Deze set werd Webton van de mat geveegd en hebben de Amersfoortse mannen laten zien dat ze de terechte winnaar zijn. 15-8, overwinningsbier voor Keistad en de meeste punten blijven in Amersfoort.

  Komende zaterdag, 5 oktober, om 19:15 uur in de Amerena: AVV Keistad – Zalsman/ Reflex. Kom allemaal kijken hoe de promovendus het doet tegen de gedoodverfde kampioen.