• Lycurgus maatje te groot voor Heren 1

  In het vorige verslag kwamen we tot de conclusie dat Keistad de beste was van Utrecht, en dat de volgende wedstrijd zou bepalen of we de beste van Nederland zouden worden. Het antwoord op deze vraag kunnen wij nu volmondig beantwoorden met : nee, we zijn nog niet de beste van Nederland.

  Na de overwinning op USV Protos werd direct toegeleefd naar deze wedstrijd; een kwartfinale spelen in de bekercompetitie tegen het grote Lycurgus. Een mooiere bekerwedstrijd hadden we niet kunnen bedenken.

  Om ons voor te bereiden op het Eredivisie-geweld hadden Marcel en Michiel een oefenwedstrijd op donderdagavond gepland. Deze avond mochten we het opnemen tegen SSS uit Barneveld. We hebben daar goed spel laten en na vijf spannende sets hadden we met 3-2 verloren. Het bood perspectief dat we vijf sets goed mee konden komen  met een Eredivisieploeg, maar we wisten ook dat Lycurgus een maatje groter zou zijn dan SSS. Nadat we deze wedstrijd gespeeld hadden en we ons strijdplan bepaald hadden, stond alles in het teken van afgelopen zaterdag.

  Er werd om 13:45 uur verzameld zodat de zaal klaargemaakt kon worden voor de wedstrijd. Voor deze speciale gelegenheid werden de tribunes uit Midland weer tevoorschijn getoverd, de grote tribune werd uitgeklapt en alle toeters en bellen werden uit de kast gehaald. De wedstrijd was een mooi affiche voor Keistad en daar kwam veel publiek op af. Met 400 tot 500 man publiek begon om klokslag 16:00 uur de wedstrijd.

  Vanaf het eerste punt waren een paar dingen duidelijk : we snappen waarom Lycurgus bovenin de Eredivisie staat. We snappen dat wij elk punt 100% focus moeten hebben of we krijgen de bal direct heel hard om onze oren (dat gebeurde overigens ook als we die focus wél hadden). En zij spelen een veel sneller spelletje dan wij tot nu toe gezien hebben.

  Keistad begon erg gretig, iets te gretig zelfs, want er werden veel te veel onnodige fouten gemaakt. Vermoedelijk was het een combinatie van de wedstrijdspanning, de wil om punten te pakken en de druk die Lycurgus vanaf het begin creëerde. Dit resulteerde in een set die snel voorbij was (13-25).
  De tweede set begon beter. Er werden iets minder onnodige fouten gemaakt en er werd meer lef getoond in de aanval. Op 8-7 in de set ging Frits van Gestel door zijn enkel bij een blokkerende actie en kon de wedstrijd niet meer voortzetten. We hopen dat hij snel hersteld is van deze blessure.

  Hoewel we beter speelden dan de eerste set en we aardig mee konden komen tot 17-18, was het Lycurgus die een versnelling hoger ging spelen en de set werd met 20-25 verloren.

  Set drie werd begonnen met een 1-5 achterstand. Deze achterstand werd niet meer ingelopen en Lycurgus won ook deze set (17-25).

  Hoewel we dus met 0-3 verloren hebben, kunnen we redelijk positief terugkijken op een mooie wedstrijd. Er werd twee sets lang goed gevolleybald tegen een grootmacht. Lycurgus nam ons serieus en een mooier compliment kunnen we niet krijgen. We hebben mogen spelen in een goed gevulde Amerena en we hebben ons visitekaartje afgegeven.

  Voor nu kunnen we terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft en gaan we genieten van de kerst. Vanaf 11 januari zijn we weer te bewonderen, dan reizen we af naar Hengelo om daar de strijd met Webton Hengelo Heren 1 aan te gaan.

  Foto: Jaap van den Broek