• Heren 1 wint ook de derde wedstrijd in de Topdivisie

  Zaterdag 5 oktober stond de wedstrijd AVV Keistad HS 1 – Zalsman/Reflex HS 1 op de agenda. Een wedstrijd waarvan wederom de verwachting was dat Keistad de underdog zou zijn. De mannen van Keistad hadden hier lak aan en gingen vol goede moed de wedstrijd in. Over deze wedstrijd zal nog lang nagepraat worden. Niet omdat we ons beste spel speelden, maar omdat we hebben laten zien dat er voor elk punt gevochten werd en dat we elke speler nodig hebben om een wedstrijd te winnen. 

  De eerste set begonnen de mannen van Keistad in de volgende opstelling: Mark, Erik, René, Mart, Alwin, Tom (die voor het eerst in 4 weken weer een keer getraind had) en onze libero van 1 meter 50, Tobias. Het begin was onwennig, er werden veel onnodige fouten gemaakt en al snel werd besloten om Joost er in te wisselen voor Erik. Dit bracht meer stabiliteit in het team. Helaas mocht dit niet meer baten en ging de eerste set naar Reflex (22-25).

  Na een goede peptalk van onze kleine libero (wat hij mist aan lengte, compenseert hij met zijn geschreeuw) begonnen we optimistisch aan de tweede set. Er zat overtuiging in elke actie en het plezier was al snel terug te zien in het spel. Met mooie verdedigingen, harde aanvallen en tactische killerblocks werd de set met 25-15 ruim gewonnen.

  In de 3e set werkte de peptalk van Tobias nog door, maar raakte wel langzaamaan uitgewerkt. Het spel begon weer wat moeizamer te worden en de punten werden minder makkelijk gemaakt. Gelukkig had de dubbele wissel van Djim en Robbie een positief effect op het team. De drie rotaties waarbij Robbie aan het net stond, bleken erg belangrijk te zijn en zodoende pakten we deze set (25-22).

  Dit was fijn, 2-1 voor staan tegen de titelkandidaat! Nog maar een set spelen en dan houden we alle punten in Amersfoort. Althans, dat was het plan. De vierde set liep heel gelijk op en beide kanten vochten voor elk punt. De set kende een vervelend moment, de libero van Reflex liep een blessure op aan zijn knie en kon niet verder spelen. We hopen dat hij snel herstelt. Ondanks deze tegenslag vocht Reflex zich knap terug in de set en trokken de mannen uit Kampen aan het langste eind (23-25).

  Met de wetenschap dat wij nog nooit een vijfsetter verloren hebben in de Topdivisie, begonnen we vol vertrouwen aan de vijfde set. Niemand nam een beslissende voorsprong in de eerste helft van de set. Reflex had de tussensprint gewonnen en de wissel was op 7-8. Reflex dacht een gaatje te slaan (9-11), maar deze werd met de hulp van het publiek snel ingelopen (11-11). Onder leiding van René van de Lugt met set-ups waar Benjamin Toniutti nog iets van kan leren, sloeg Mart van Leeuwen een paar indrukwekkende ballen binnen. De set werd gewonnen met 15-12.

  Na deze overwinning staat Heren 1 op drie gewonnen wedstrijden en mogen we komend weekend afreizen naar Meijel om daar op zondagavond 18:00 te spelen tegen Peelpush HS 1.