• Heren 1 wint eerste wedstrijd in de Topdivisie

  Na weken van trainen, oefenwedstrijden, afzien en een teamweekend mocht Keistad H1 eindelijk gaan spelen om de knikkers! De eerste wedstrijd werd gelijk een zware, Bedum uit is altijd lastig, en al helemaal als promovendus in de Topdivisie. Veel analisten en experts van buitenaf hadden vooraf bepaald dat DIO Bedum de favoriet zou zijn. Ervaring in de Topdivisie zou zwaar wegen om maar niet te spreken van de ruim twee uur durende reis naar Bedum. Maar met de wijze woorden van Michiel van Gaal in het achterhoofd : “This is a different piece of koek” begon Keistad aan de reis naar het hoge noorden. 

  Iedereen stond te trappelen om te mogen spelen, iedereen was in topvorm en iedereen had op de trainingen bewezen dat ze topfit waren en in de basis konden staan. Dit zorgde voor flink wat hoofdpijn bij Marcel en Michiel die moeite hadden om de zeven basisspelers te bepalen. De keuze viel uiteindelijk op : Djim, Mart, Alwin, Erik, René en Gerben (ons nieuw toptalent). U kunt zich nu afvragen wie Gerben is. Hij speelt normaal gesproken in het Heren 2, maar dat was zaterdag niets van te merken. Hij heeft bewezen dat hij prima kan meedraaien. 

  Dat iedereen zin had in de wedstrijd bleek bij elk punt. Geen enkele bal viel zomaar op de grond. Geen enkele bal werd zomaar geserveerd. Elke aanval was voluit geslagen. Ondanks deze strijdlust die al een maand of drie niet meer gesignaleerd was, leverden we deze set in met 26-24.  Nadat een set zo spannend is, zou je verwachten dat het iets zou instorten aan de Amersfoortse kant. Niks bleek minder waar. Keistad begon de servicedruk te verhogen en er werden nog meer ballen verdedigd. Alwin was de eerste persoon die dit seizoen twee aces op rij serveerde op dezelfde persoon en de toon was gezet voor de 2e set. Deze set werd, als de score geloofd moet worden, eenvoudig gewonnen met 17-25. Voor een ieder die de wedstrijd gezien heeft, zag het er alles behalve eenvoudig uit. Rally’s van 30 seconden waren zeker geen uitzondering. 

  Set drie kende hetzelfde beeld als de eerste set. Grote vechtlust, grootse acties (Tobias die ballen briljant verdedigde en nog mooier kon set-uppen in dezelfde rally) en een spannend verloop van de set. Helaas was dit een nagenoeg exacte kopie van de eerste set, want ook de 3e set werd verloren met 25-23. De wissels aan de kant van Keistad (Joost voor Alwin en Samuel voor Mart) mochten niet baten. 
  Na de veldwissel stond Keistad weer op de winnende helft (Keistad doet overigens niet altijd aan bijgeloof, maar alleen als het ons uitkomt). Dat het de winnende helft was, bleek al snel toen er een royale voorsprong van 10-18 op het scorebord stond. Deze voorsprong werd vakkundig vastgehouden tot het einde van de set (16-25). 

  In het verleden kon Keistad een set kon beginnen met een kleine achterstand. De boodschap van Marcel was heel duidelijk : “Vanaf 0-0 maximaal en volle bak erin!”. Dit ging gepaard met het Nederlandse gezegde : “De in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst." Hoewel het eerste punt wel voor Keistad was, stond het scorebord al heel snel op 8-2 in het voordeel van Bedum. Wat volgde in deze set was van een dusdanig niveau dat de camera het begaf. Mark kwam erin voor Djim en Joost voor Alwin. Van de volgende 17 punten, waren er 13 in het voordeel van Keistad, die de set daarom met 12-15 won. Zaterdag 28 september spelen wij onze eerste thuiswedstrijd en staat Webton Hengelo op het programma. Kom vooral allemaal kijken en aanmoedigen, het belooft weer een zware strijd te worden!