• Heren 1 wint eerste thuiswedstrijd 2020 overtuigend

  Na een stroef begin van het nieuwe jaar was het dan zover! De eerste thuiswedstrijd van het jaar. Een mooie kans voor Heren 1 om weer te laten zien wat ze waard zijn. En dat terwijl de selectie nogal uitgedund is doordat Tobias nog steeds moet herstellen en Erik geblesseerd is geraakt aan zijn rug.
  Pascal Hogeterp, die vorig weekend uitstekend heeft meegespeeld op de positie van Tobias, was deze keer weer van de partij. Hiermee was de basis al vroeg bekend, Joost en Alwin op de buitenposities, Tom en Rufus in het midden en Djim en Mart mochten ook starten.

  Voor een thuisweekend waar maar weinig teams speelden was er nog een gezellige drukte in de Amerena en zat de sfeer er voor de wedstrijd al goed in. De eerste set startten we met veel zelfvertrouwen, inzet en plezier; ingrediënten die het spel naar een hoger niveau kunnen tillen. Dat was ook zeker het geval. Alwin was bijvoorbeeld verdedigend erg sterk en Joost en Mart sloegen meerdere aces waardoor Peelpush in alle opzichten de mindere partij was in deze set. Hij werd gewonnen met 25-18.

  In set twee kwam Peelpush meer op gang en begon Keistad meer persoonlijke fouten te maken. De tijd om een verandering te forceren was aangebroken, door middel van meerdere strategische wissels die goed uitpakten werd een opgebouwde achterstand van zes punten weggewerkt. Net op tijd voor de slotfase van de set! De inhaalrace werd fenomenaal uitgevoerd door alle spelers en ook in de ‘Big points’ werd niet verzaakt. Servicedruk en een sterke blokkering zorgden ervoor dat de tegenstander geen manieren meer zag om directe punten te scoren. Set twee werd met 26-24 gewonnen!

  Dit zijn de momenten waar je de tegenstander in je greep hebt, maar ook de momenten waar een ommekeer altijd op de loer ligt! Set drie moest gestart worden met hetzelfde spel waar set twee mee gewonnen werd, zo niet, dan zou het nog een pittige wedstrijd kunnen worden. De set startte met wat onwennige balletjes en enkele foutjes, maar door het hoofd koel te houden kwam al snel weer het vertrouwde spel terug waar Peelpush weinig tegen kon doen. Gepaste servicedruk, weer een goede blokkering neerzetten en als ze er dan toch doorheen kwamen alles van de grond rapen en zelf scoren. Het ritme van de wedstrijd werd door Keistad bepaald en niet onnodig verder geforceerd, hierdoor werd er geen ruimte gegeven om de tegenstander te laten ontsnappen. Set drie werd overtuigend gewonnen met 25-16.

  Een hoognodige wedstrijd voor Heren 1 om weer terug in de competitie te komen. Kunnen de heren dit kantelpunt volgende week doorzetten als ze afreizen naar het hoge noorden? Donitas HS1 wacht komende zaterdag om 17:00 in Groningen op de Keientrekkers, het belooft weer een spannende pot te worden!