• Heren 1 nog steeds ongeslagen in de Topdivisie

  Na een op zijn zachtst gezegd trieste voorbereidingsweek te hebben gehad waarin er een aantal ziektegevallen waren, mochten de mannen uit Amersfoort als kers op de taart op een zondagavond nota bene in Meijel spelen. Alwin Hendriks kon er hierdoor niet bij zijn, desondanks had de omroeper hem schijnbaar wel gezien en klonk zijn naam toch mooi door de speakers. Door de uitgedunde selectie was er versterking nodig vanuit Heren 2. Gerwen & Harmen kwamen de grote gaten opvullen. Ook was er enige support meegekomen naar de Korref. Er moesten echter wel wat centjes neergelegd worden om de wedstrijd te mogen bijwonen, een primeurtje.

  De wedstrijd begon ongelukkig en rommelig aan de zijde van Keistad, terwijl Peelpush uit de startblokken schoot. In verdedigend opzicht blonk de thuisploeg uit en dat had enkele mooie, lange rally’s tot gevolg. Keistad keek een tijdje tegen een achterstand aan die ze wel steeds meer wisten te verkleinen. Vooral Erik ten Asbroek wist met zijn service veel druk te leggen op het spel van Peelpush. Niettemin trok de Meijelse ploeg in een zeer spannende slotfase aan het langste eind (25-23).

  In set twee verbeterde het spel bij de ‘boys in blue’. Hoewel niet iedereen even lekker speelde, stond er wel een team dat samen moeilijke rotaties door kon komen. Door de accenten te leggen op de sterke punten in het spel ontstond er al snel een comfortabele voorsprong die ook niet meer weggegeven werd. Setwinst voor Keistad! (19-25).

  Set drie verliep vergelijkbaar. Kleine tactische veranderingen aan de zijde van Peelpush maakten het dit keer wel moeilijker. Ook het foutenpercentage werd iets lager bij de tegenstander en dit maakte het voor hen mogelijk om de beste rotaties langer vast te houden. Er kwamen weer momenten in de wedstrijd waarin de heren uit Amersfoort volledig vastgezet werden. Gelukkig was de druk vanaf de bank genoeg om de belangrijke punten te maken. Zodra de wisselbordjes tevoorschijn kwamen, werd het Meijelse blok weer gepasseerd en werd er weer een bal in gepoeierd. Opnieuw setwinst! (21-25).

  Zou het dan weer een 5-settertje worden? Dat is inmiddels het handelsmerk van Heren 1 gebleken. De vierde set begon weer vol energie. Er werd hard gewerkt aan beide kanten om de punten mee naar huis te nemen. Weer waren er schitterende rally’s te zien die voor het gros in het voordeel van Keistad eindigden. Reclameborden werden niet gespaard door Tobias Edskes om de bal in de rally te houden en de rally vervolgens te winnen! Ook met Mart van Leeuwen, die er toch steeds weer een balletje in timmerde, wist Peelpush geen raad. Door hard te werken wist de ploeg uit Amersfoort de vierde set ook te winnen (20-25) en alle punten uit Meijel mee naar huis te nemen.

  Volgende week is het de strijd tussen de enige twee ongeslagen ploegen uit de Topdivisie om uit te maken wie nu echt de beste is. AVV Keistad H1 – Donitas H1, om 19:15. Tot dan!