• Heren 1 klaar voor Topdivisie: 'Gezien dat we niet kansloos zijn'

  Na een voorbereiding van anderhalve maand begint Heren 1 zaterdag aan de competitie. Eindelijk, zou trainer Marcel Ruijterlinde willen zeggen. “We zijn er wel aan toe. De jongens hebben er genoeg van om wedstrijden om des keizers baard te spelen. We hebben er zin in.”

  De mannen van Ruijterlinde promoveerden na het kampioenschap in de eerste divisie naar de Topdivisie, het tweede niveau van Nederland. Niet eerder was een volleybalteam uit Amersfoort op zo’n hoog niveau actief. Een flinke uitdaging, maar Ruijterlinde heeft er veel vertrouwen in.

  “We hebben een goede oefenperiode gehad. Eerst tegen ploegen die we als wat zwakker inschatten, daarna tegen betere ploegen. We hebben gezien dat we niet kansloos zijn, dat is mooi.”

  Een doelstelling wil Ruijterlinde daar nog niet aan koppelen. “Het blijft moeilijk in te schatten waar we staan, dat zien we na een paar wedstrijden wel.”

  Ruijterlinde begint aan zijn achtste seizoen als trainer van het eerste team van Keistad. De promotie zorgde voor een aantal veranderingen in de voorbereiding. “We zijn een week eerder begonnen dan normaal en draaien een krachtprogramma. Ook hebben we er een fysiotherapeut bij, naast verzorger Jan Krouwel.”

  “Maar bovendien zijn we drie keer in de week gaan trainen, dit jaar met het hele team. Dat gaat echt zoden aan de dijk zetten. Vorig jaar waren we er al uniek in en in de Topdivisie is het nog steeds bijzonder.”

  “Het effect zie je aan jongens die net beginnen in het team, zoals Robbie“, doelt Ruijterlinde op aanwinst Robbert-Jan Segers. “We hebben hem tot passer-loper gebombardeerd en dat doet hij heel erg goed.”

  Het kampioensteam van afgelopen seizoen is behoorlijk intact gebleven. “We kunnen verder met de ontwikkeling, het is mooi dat er weinig verloop is. We hebben Joost de Mie er weer bij na een jaartje afwezigheid, hij is natuurlijk geen onbekende. Het vertrek van Thijs Besseling was een aderlating, maar dat hebben we aangevuld met Robbie.”

  Heren 1 speelt zaterdag 21 september in Bedum (Groningen) de eerste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag 28 september is de eerste thuiswedstrijd in de Amerena, om 19.15 uur tegen Webton Hengelo.