• ‘Heren 1 is alleen bijgelovig als het in ons voordeel kan werken’

  Het was precies een week geleden dat AVV Keistad Heren 1 de eerste Topdivisie-nederlaag moest incasseren. Na het verlies waren ego’s gekrenkt, spelers ontdaan en de gemoederen liepen hoog op. Was het de schrik dat iedereen fit was? Kwam het door een goede donderdagtraining? Was Marcel echt zo zenuwachtig? Kwam het doordat Erik niet voor de wedstrijd naar Jan was geweest? Hoewel we die vragen niet direct kunnen beantwoorden, kunnen we wel onze conclusies trekken na de wedstrijd tegen Volley Tilburg.

  De week in aanloop naar de wedstrijd stond in het teken van herpakken en klaarstomen. Op de dinsdagtraining werden door enkele spelers fysieke pijnpuntjes benoemd. We weten tot op heden niet of dat waar was of dat ze bijgelovig waren. De donderdagtraining verliep zonder veel gedoe maar het niveau was niet spectaculair. Dit leidde tot frustratie bij de trainers, maar de spelers trokken zich hier weinig van aan. Een ‘slechte’ training betekent immers een goede wedstrijd. Zaterdag moest Erik verplicht naar Jan voor een behandeling, Keistad had immers nog nooit verloren als Erik voor de wedstrijd voor een behandeling naar Jan ging. Tijdens de wedstrijdbespreking was er ruimte voor een grapje waaruit bleek dat Marcel redelijk ontspannen de wedstrijd in ging. Alle rituelen voor een goede afloop van de wedstrijd waren dus succesvol afgerond; de strijd kon beginnen.

  De wedstrijd begon goed, de servicedruk van Alwin en Erik was hoog en het blok stond als een muur. De ballen die langs of over de muur kwamen werden goed verwerkt door de verdediging en de eerste set werd gewonnen met 25-17.

  Dit was wel even schrikken, want Heren 1 had nog nooit een competitiewedstrijd gewonnen waarbij de eerste set werd binnengehaald. Was dit een mentale klap die voor de ommekeer van de wedstrijd kon zorgen? Gelukkig niet, want de mannen van Keistad gingen door waar ze gebleven waren en wonnen op dezelfde wijze de tweede set met 25-19.

  De derde set verliep moeizamer, de servicedruk viel wat weg en daardoor kwam Volley Tilburg beter in hun spel. Keistad kwam passend nog onder druk te staan. Gelukkig hebben wij Joost de Mie die voor twee punten in het veld kwam, de serveerder daarmee zo in de war bracht dat Joost vervolgens geen bal had geraakt en wij op die manier de set konden winnen met 25-23. 

  De conclusies die we kunnen trekken zijn de volgende : ook al is iedereen fit, dan kunnen we alsnog een wedstrijd winnen. Marcel oogt alleen zenuwachtig, maar is van binnen relaxed voor een wedstrijd. Erik moet verplicht voor elke wedstrijd naar Jan voor een behandeling. AVV Keistad HS 1 is alleen bijgelovig als het in ons voordeel kan werken. De komende week gaan we onze rituelen weer uitvoeren om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Inter Rijswijk Heren 1.