• Clubhistorie

AVV Keistad is opgericht op 23 mei 2001 en ontstaan uit een fusie tussen de Amersfoortse volleybalverenigingen Vollkei (opgericht 6 juni 1979) en AVC Spirit ( opgericht 4-1-1952). Vollkei vond haar oorsprong in een fusie van de toenmalige verenigingen Vios en VVA. Al sinds 1984 trainden en speelden zowel Vollkei als Spirit in sporthal Midland en exploiteerden gezamenlijk de kantine binnen de stichting Kamisvo (KantineMidlandSpirit Vollkei).

In oktober 1999 onstond binnen de toenmalige besturen van Spirit en Vollkei het idee om een fusie aan te gaan, waarbij na een traject van 1,5 jaar AVV Keistad het licht zag. Op 11 juni 2001 werd in buitengewone algemene ledenvergaderingen bij Vollkei en Spirit besloten akkoord te gaan met de fusie, waarna alle leden van Vollkei en Spirit lid werden van AVV Keistad, niemand uitgezonderd. De naam en logo van de fusieclub werd daarbij onthuld door voormalig international en voormalig bondscoach Edwin Benne.
    Het 1e bestuur van AVV Keistad bestond uit Gerard Berculo (voorzitter), Wim Groeneveld (vice-voorzitter), Auke Smid (penningmeester), Ellerieke Veenendaal (secretaris), en Piet Ruijterlinde als algemeen bestuurlid.

Gestart werd met ca. 425 leden en AVV Keistad is nog steeds een bloeiende vereniging van ruim 400 leden en behoort daarmede tot één van de grootste verenigingen van Nederland.
    Ook herdenken wij een aantal Keistad coryfeeën, die veel voor Keistad hebben betekend: Ome Joop (Visser), Ben Beijer, Sjoerd en Bep Benne, Frans van de Lubbe, Evert Verschuur en Bastian Visser. Ingrijpend was het verongelukken van Aurélie Vedder op 19 jarige leeftijd.

Een belangrijke peiler is de jeugdafdeling van Keistad. In de afgelopen jaren heeft de jeugd bij Keistad een groeispurt doorgemaakt, gevoed door het, destijds nieuw ontwikkelde, circulatievolleybal. Vooral bij de jonge jeugd (mini's) sloeg dit aan. Grote initiator hierbij was Peter Tolsma. Het meest recente succes is het Nederlandse kampioenschap in 2010 van het meisjes A1-team onder leiding van trainer/coach Jasper de Wijs.

Sportief gezien speelt ons 1e herenteam het hoogst in de 1e divisie. Het is onze ambitie om ook met  ons 1e damesteam door te ontwikkelen naar dit niveau.
    AVV Keistad speelt met 9 damesteams, 7 herenteams, 17 jeugdteams (A,B en C) en 15 miniteams in de competitie. Kenmerkend voor Keistad is ook dat het een vereniging voor iedereen is. Wil je prestatief en recreatief spelen, ben je jong of wat ouder, bij Keistad ben je van harte welkom. Ook onze recreanten spelen mee in een eigen competitie.

Daarnaast staat het sociale aspect hoog in ons vaandel. Daarbij hanteren wij beleid rondom Veilig Sportklimaat en worden er regelmatig festiviteiten georganiseerd voor zowel de jeugd als de senioren. Daarbij werden het 1e en 2e lustrum van Keistad groots en uitbundig gevierd in en rondom sporthal Midland.
    Fameus zijn ook het jaarlijks terugkerende Jeugd Buitentoernooi, het jeugdkamp in de zomer en het familie/vrienden toernooi op de eerste zondag van het nieuwe jaar.

Volleyballen in Amersfoort? "Dat doe je natuurlijk bij AVV Keistad"