• Clubhistorie

AVV Keistad werd op 23 mei 2001 opgericht en is ontstaan uit een fusie tussen de Amersfoortse volleybalverenigingen Vollkei en AVC Spirit.

Bij AVV Keistad is plaats voor iedereen die van volleyballen houdt, zowel op recreatief als op competitief niveau, zowel jong als oud. Er zijn 6 herenteams, 9 damesteams, 23 jeugdteams en zo’n 50 recreanten actief. In totaal hebben we zo’n 450 leden en daarmee zijn we de grootste van Amersfoort.

Onze vereniging kent mooie successen. In 2010 werd meisjes A1, onder leiding van trainer Jasper de Wijs, Nederlands kampioen. Een recenter succes was de promotie van Heren 1 naar de Topdivisie, als enige team ooit uit Amersfoort. Kort daarna werd Heren 1, onder leiding van Marcel Ruijterlinde en Michiel Bakker, verkozen tot Sportteam van het Jaar in Amersfoort.

• In 2011 bracht (toen nog) prins Willem-Alexander een bezoekje aan Keistad in het kader van ‘De weg andersom’, een project om cliënten van GGZ Centraal via het volleybal meer vertrouwen te geven in onze samenleving. Dit project werd gedurende twee jaar financieel ondersteund door het Oranje Fonds. Initiatiefneemster was Alise Berculo.

• Ieder jaar worden er meerdere toernooien georganiseerd. Zo is er het jeugdkamp in de zomer, het Jeugd Buitentoernooi, het familie/vrienden-toernooi en de Startdag. In 2021 vieren we ons vierde lustrum.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij onze vereniging. Daarom hebben we een vertrouwenscontactpersoon aangesteld en een aantal kernwaarden geformuleerd.

• Samen maken we de vereniging. En dus is er altijd ruimte binnen AVV Keistad om je naast het volleyballen verder te ontwikkelen als trainer, bestuurslid of organisator van evenementen.

Volleyballen in Amersfoort? Dat doe je bij AVV Keistad!