• AVV Keistad DS4 verliest in de hel van Protos DS4

    Na twee oefendriekampen en een gewonnen bekerwedstrijd (3-1 tegen PDK Huizen) was Dames 4 klaar voor het echte werk. Afgelopen zaterdag namen Puck en Bo (spel), Sasha (dia), Julia, Qwen en Mandy (buiten), Maike en Edine (mid), en libero Manon het in hun eerste competitiewedstrijd op tegen de studenten van Protos. Hierbij werden ze geholpen door invalster Maaike (Dames 6) en support van de geblesseerde Leonie.

    Helaas kende het team toch een valse start en werden de eerste vier opslagen uit geserveerd. De tegenstander was verrassend fris voor het vroege tijdstip (11:00) en de set ging snel verloren in 25-20. In de tweede set waren de dames gelukkig beter bij de les en konden zich prima meten met de Utrechtenaren. Maike was blokkerend en aanvallend sterk aan het net, Sasha scoorde flink op de diagonaal en Qwen had belangrijke serviceseries. Na 20-20 volgde een spannende slotfase: Protos verloor een punt door een vroege opstellingsfout, Keistad verspeelde een setpoint, maar op 24-26 werd de set toch binnengesleept!

    Het setverlies dreunde nog na bij de tegenstander en Keistad kwam in de derde set op een voorsprong van 11-16. Maar ondanks dubbele wissels van trainer/coach Ivo trok Protos de stand gelijk (16-16) en ging de set nipt verloren (25-23). In de beslissende vierde set was het Keistad dat zich terugvocht naar 16-16 en 22-23, maar het weer net niet af kon maken: 25-23 en een 1-3 verlies.

    De eerste overwinning blijft dus nog even uit voor Dames 4, maar volgende week krijgen zij een nieuwe kans tijdens het eerste thuisweekend: 28 september om 12:30 tegen Voleem DS1.